» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 183 نفر
بازدید دیروز: 76 نفر
کل بازدید: 811075 نفر
سلطانیه در نشست شورای حکام:
آژانس به مباحث آزاردهنده سیاسی درباره فعالیتهای هستهای ایران پایان دهد
خبرگزاری فارس: نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که آژانس باید بلافاصله مباحث با انگیزههای سیاسی، همچون مباحث فرساینده و آزاردهنده سیاسی در مورد فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران را متوقف سازد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران روز جمعه طی سخنانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست که بلافاصله مباحث با انگیزههای سیاسی، همچون مباحث فرساینده و آزاردهنده سیاسی در مورد فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران را متوقف سازد، مباحثی که هم اکنون ماهیت فنی آژانس و اعتماد و اطمینان متقابل میان اعضا و دبیرخانه را به مخاطره افکنده است. ....
متن کامل سخنرانی نماینده ایران در آژانس در نشست فصلی شورای حکام در پی میآید.
به نام خداوند بخشنده مهربان
آقای رئیس،
در آغاز مایلم تا صادقانه به شما تبریک بگویم و بهترینها را برایتان آرزو کنم و به شما همکاری کامل خود را اطمینان دهم. من مایلم تا قدردانی دولتم را به خاطر حمایت ارزشمند جنبش عدم تعهد همانطور که در بیانیهای که سفیر محترم مصر قرائت نمود و بدان تصریح شد، اعلام نمایم.
گزارش مدیرکل بار دیگر به ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران اذعان نمود. آژانس توانسته است عدم انحراف فعالیتهای و مواد هستهای ایران را راستی آزمایی نماید. این گزارش ثابت مینماید که تمام فعالیتها و تاسیسات هستهای ایران تحت نظارت کامل آژانس قرار دارند.
بار دیگر شورای حکام به خاطر انگیزههای سیاسی تعداد معدودی کشورها به موضوع اجرای پادمان در ایران میپردازد. تحت بهانه موضوع ایران آنها در پی تغییر وظیفه توسعهای آژانس که ستون اصلی اساسنامهای آن میباشد به یک رهیافت نگهبانی و نظارتی انتظامی هستند.
اجازه دهید تا یک سوال بسیار ساده مطرح نمایم، علی رغم این واقعیت که ایران به طور کامل NPT را اجرا میکند، اگر ایران عضو NPT نبود وضعیت الان چگونه بود؟
نه تنها یقینا با چنین چالشی در آژانس و شورای امنیت مواجه نمیشد بلکه همان کشورهایی که موانع ایجاد کردهاند و قطعنامه و تحریم تحمیل کردهاند با آغوش باز با ایران همکاریهای هستهای میکردند.
آقای رئیس،
اجازه دهید تا گزارش مدیرکل آژانس را بررسی نمایم و ارزیابی و نگرانیهایمان را مستند کنم.
ملاحظات کلی:
1-این گزارش در تعارض با وظیفه اساسنامهای آژانس حاوی جزئیات محرمانه بسیار گسترده فنی میباشد که ابهامات و سردرگمیهای زیادی را برای خوانندگان مختلف، دیپلماتها و عموم به طور کلی ایجاد کرده است.
2-انتظار این است که گزارش نتیجه راستی آزمایی را منعکس نماید. آن باید اصولا گزارش نماید که آیا بازرسان توانستهاند راستی آزمایی را انجام دهند یا خیر، اگر توانستهاند آیا یافتههایشان مطابق با اظهارات ایران است یا خیر. دبیرخانه وظیفه ندارد که از اظهارات توصیفی استفاده نماید و به اظهار خرسندی یا تاسف بپردازد و باید صرفا واقعیتهای میدانی بدست آمده را گزارش دهد.
ملاحظات خاص:
1-تعلیق: غنی سازی اورانیوم و راکتور آب سنگین تعلیق نشدهاند چرا که هیچ دلیل منطقی و قانونی برای تعلیق این فعالیتهای صلح آمیز که مطابق با اساسنامه آژانس و NPT و تحت نظارت آژانس صورت میگیرند وجود ندارد به هر صورت لازم است یادآوری شود که ایران بیش از دو سال و نیم به صورت داوطلبانه به عنوان اقدامی داوطلبانه و غیرالزام آور حقوقی تعلیق نمود.
2-پروتکل الحاقی: پروتکل الحاقی یک سند الزام آور حقوقی نیست و ماهیت داوطلبانه دارد اما باید خاطرنشان ساخت که ایران پروتکل را بیش از دو سال و نیم به صورت داوطلبانه و به عنوان اقدامی اعتمادساز اجرا نمود.
3-کد اصلاح شده 1/3 ترتیبات فرعی: ایران به طور داوطلبانه کد 1/3 را از سال 2003 اجرا نمود اما به خاطر قطعنامه غیرقانونی شورای امنیت علیه فعالیتهای هستهای صلح آمیز ایران اجرای کد 1/3 تعلیق شد. اگر چه ایران هم اکنون کد 1/3 ترتیبات فرعی را اجرا میکند.
4-مطالعات ادعایی: هیچوقت دریافت آژانس و ایران این نبوده است که موضوع به اصطلاح "مطالعات ادعایی " که به طور خلاصه در بخش 3(INFCIRC/711) به آن اشاره شده است، به عنوان موضوع باقیمانده مطرح شود. با این وجود اگر موضوع به اصطلاح مطالعات ادعایی موضوع باقیمانده بود، ایران و آژانس باید به تدوین و توافق بر سر چگونگی رسیدگی به آن مینمودند همانطور که برای 6 موضوع باقیمانده چنین کردند. بر اساس برنامه عمل آژانس ملزم بود که تمام اسناد را به ایران ارائه دهد و ایران صرفا پس از آن بایستی "ارزیابی خود را به آژانس در مورد آنها ارائه دهد ". هیچ ملاقات، نشست، مصاحبه شخصی، نمونه برداری، برای رسیدگی به این موضوع پیشبینی نشده بود. علی رغم همه اینها و بر اساس نیت صادقانه و بر پایه روح همکاری، ایران فراتر از تفاهم صورت گرفته رفت و با برگزاری گفتگو با آژانس، ارائه اسناد مثبته لازم و ارائه ارزیابیش به آژانس موافقت نمود. جمهوری اسلامی ایران به طور کامل وظایف توافق شده بر اساس برنامه عمل را به انجام رساند. با توجه به موارد فوق الذکر ایران بر این عقیده است که موضوع هستهایاش در آژانس به سرانجام رسیده و عادی شده است. از این رو بر اساس برنامه عمل (INFCIRC/711) توافق شده از آژانس انتظار میرود که اعلام نماید که پادمان در ایران باید به صورت عادی درآید.
5-سایت فوردو: ایران موظف است که 180 روز قبل از وارد نمودن مواد هستهای به تاسیسات آن را اظهار نماید. با این وجود ایران به طور داوطلبانه 18 ماه زودتر از وارد نمودن مواد هستهای به سایت آن را به آژانس اطلاع داد. علاوه بر آن ایران طی 4 روز بازرسی از 25 تا 28 اکتبر 2009 پرسشنامه اطلاعات طراحی را ارائه داد و دسترسی نامحدود به این تاسیسات فراهم ساخت، نشستهایی برگزار نمود و اطلاعات مشروحی را ارائه داد، اجازه داد تا نمونهبرداریها و عکسبرداری رفرنس صورت گیرد. هفته گذشته به بازرسان دسترسی به سایت برای انجام راستی آزمایی اطلاعات طراحی، داده شد. رئیس تیم بازرسی ماموریتشان را موفقیت آمیز ارزیابی نمود و هم در ایران در هنگام پایان بازرسی و هم در خلال گزارش فنی هفته پیش در اینجا در وین از همکاری فعالانه ایران و ارائه دسترسی نامحدود به سایت قدردانی نمود. مدیرکل به وضوح گزارش نمود که " آژانس تایید نمود که این کارخانه مطابق با اطلاعات طراحی ارائه شده توسط ایران بود ". من باید خاطرنشان سازم که فلسفه وجودی این سایت، به عنوان تاسیسات غنی سازی اضطراری و پشتیبان برای تاسیسات نطنز اصولا به دلیل این واقعیت است که تاسیسات هستهای در معرض تهدیدات مداوم حملات نظامی قرار داشتند، از این رو از آژانس خواسته میشود که از هرگونه اطلاعات ارائه شده در خلال بازرسی با نهایت هشیاری و دقت مراقبت نموده و از هرگونه پیامدهای امنیتی جلوگیری نماید، واقعیتی که متاسفانه توسط آژانس تاکنون رعایت نشده است.
آقای رئیس،
با پوزش از شما میخواهم که وقت بیشتری برای روشن سازی در مورد موضوع تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران داشته باشم:
1. آژانس باید مبادله اطلاعات و مواد هستهای میان اعضا برای اهداف صلح آمیز را تسهیل نماید.
2.کشورهای عضو، بویژه اعضای NPT بر اساس ماده 4 معاهده "تعهد " دارند که در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای همکاری نمایند.
3. درخواست سوخت برای راکتور تحقیقاتی تهران در 2 ژوئن 2009 به مدیرکل داده شد. این راکتور یک راکتور تحقیقاتی 5 مگاواتی آب سبک است که به تولید رادیوایزوتوپ برای اهداف پزشکی میپردازد.
4.در خلال نشست 53 کنفرانس عمومی مدیرکل به رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اطلاع داد که روسیه و آمریکا آمادگی خود را برای تامین سوخت اعلام کردهاند. یک برگه سند غیررسمی در این مورد تحویل داده شد. این سند پیشنهاد مینمود که برای تامین سوخت مورد نیاز میزان برابری اورانیوم از اورانیوم با غنای پایین تولید شده در ایران برای غنی سازی بیشتر به روسیه فرستاده شود. این مطابق با رویه عادی که مبلغ پرداخت میشود و در مقابل آن سوخت گرفته میشود نبود.
5.با این وجود برای ایجاد فضای همکاری فنی و برای دادن فرصتی به طرفهای ذیعلاقه برای اصلاح رفتارهای نامناسب گذشتهشان، همچون تبعیض و سیاستهای با استاندارد دوگانه، جمهوری اسلامی ایران ضمن مطرح نمودن ملاحظات اقتصادی و تجاری خود، از آن پیشنهاد استقبال نمود. از آنها انتظار میرفت که از این فرصت استفاده نموده و به تامین سوخت برای این هدف بشردوستانه بپردازند.
6.بر اساس رهیافت مثبت فوق الذکر، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران در مذاکراتی که از 19 تا 21 اکتبر 2009 برگزار شد با روح همکاری و با اختیارات کامل برای نهایی نمودن یک توافق بر اساس مذاکرات موفق شرکت نمود. لازم است تاکید نمایم که این پروسه هیچ ارتباطی به مذاکرات به اصطلاح 1+5 ندارد، چرا که صرفا به پروژه فنی در چارچوب آژانس میپردازد نه مسائل سیاسی.
7.اگرچه ملاقات سازنده بود و مدیرکل حداکثر تلاش خود را به عمل آورد، که من به خاطر آن از وی قدردانی مینمایم، اما اجماع حاصل نشد.
8.همانطور که من بعد از اولین دور گفتگوها اعلام نمودم جمهوری اسلامی ایران آماده است (بود) تا در دومین نشست در اولین فرصت ممکن با رهیافت مثبت با هدف لحاظ نگرانیهای فنی و اقتصادیاش بویژه با توجه به کاهش اعتماد به خاطر رفتارهای گذشته، تضمین تامین سوخت، شرکت نماید اما متاسفانه دور دوم نشستها توسط دیگر طرفها تشکیل نشده است.
9.زمان برای ما از اهمیت اساسی برخوردار است، چرا که سوخت کنونی راکتور تحقیقاتی تهران رو به اتمام است، و حدود 200 بیمارستان که رادیوداروها را دریافت میکنند با مشکلات زیاد انسانی مواجه خواهند شد. از این رو من از آژانس و طرفهای مرتبط انتظار دارم که بدون تاخیر بیشتر به مذاکرات فنی برگردند.
10.جمهوری اسلامی ایران باید تضمینهای محکم و عینی برای دریافت سوخت راکتور داشته باشد در غیر این صورت دیگر گزینهها مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
آقای رئیس،
در پایان بایستی ثبت نمایم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسئول یک سیاست کاملا روشن هستهای دارد. سلاحهای هستهای را محکوم میکند و خواستار "دنیای عاری از سلاحهای هستهای " میباشد. بر حق غیر قابل انکار همه کشورها برای بهرهمندی از استفادههای صلح آمیز از انرژی هستهای بدون هیچگونه تبعیضی تاکید میکند. آژانس باید بلافاصله مباحث با انگیزههای سیاسی، همچون مباحث فرساینده و آزاردهنده سیاسی در مورد فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران را متوقف سازد، مباحثی که هم اکنون ماهیت فنی آژانس و اعتماد و اطمینان متقابل میان اعضا و دبیرخانه را به مخاطره افکنده است.
آقای رئیس هیاتهای محترم،
آخرین اما نه کم اهمیتترین موضوع نیز ابراز قدردانی از تلاشهای جناب آقای دکتر البرادعی طی دوره 12 ساله خدمتش است. برای مدیرکل جدیدمان جناب آقای آمانو در چالشهای پیش رو با انتظار بالای کشورهای عضو از ایشان برای تقویت ستون اصلی آژانس که همکاریهای فنی میباشد و قطبی زدایی از این سازمان فنی و عملکرد بسیار اساسی به عنوان خادم بینالمللی به گونهای بیطرفانه و با مقاومت در برابر فشارهای سیاسی، صادقانه آرزوی موفقیت مینمایم، من همکاری کامل کشورم را با آقای آمانو اعلام مینمایم./خبرگزاری فارس
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK
لینک ثابتنظرات شما ()